Quantcast
Channel: رسانه –کاشان حامی
Viewing all articles
Browse latest Browse all 14

خواب سنگین نهاد‌های فرهنگی بدون دغدغه فرهنگی

$
0
0

به گزارش کاشان حامی؛ چهارمین جشنواره جهانی هنر مقاومت در حالی که با مشکلات عدیده مالی روبه‌رو است به مسیر خود ادامه می‌دهد و با وجود رایزنی با نهاد‌های مهم فرهنگی کشور، این نهادها حاضر به همکاری و مساعدت با این جشنواره که پرچمدار هنر مقاومت در جهان است، نشده‌اند.
جشنواره جهانی هنر مقاومت به صورت دوسالانه برگزار می‌شود و متولی برگزاری آن مانند دیگر جشنواره‌های بین المللی کشورمان که با موضوع و عنوان مقاومت فعالیت دارند، بنیاد فرهنگی روایت است. اختتامیه چهارمین دوره این جشنواره آذر‌ماه امسال برگزار خواهد شد. سیدمجتبی نوریان، مدیر روابط عمومی جشنواره جهانی هنر مقاومت در گفت و گویی از روند برگزاری می‌گوید.

جشنواره‌ای با شعار کفرستیزی
اولین جشنواره جهانی هنر مقاومت در سال ۸۵ برگزار شد. نوریان درباره اهداف برگزاری این جشنواره که امسال چهارمین دوره‌اش را پیش رو داریم، می‌گوید: جشنواره جهانی هنر مقاومت به منظور گسترش فرهنگ و هنر مقاومت که همان هنر پایداری و کفرستیزی است، شکل گرفت و تلاش دارد تا با کشف استعداد‌های جوان و افراد مستعد که توانایی خلق آثار با مفهوم مقاومت دارند بتواند از طریق هنر و آثار هنری به توسعه مفهوم مقاومت در جهان بپردازد.

تلاش برای استفاده از ظرفیت رسانه
مدیر روابط عمومی چهارمین جشنواره جهانی هنر مقاومت، با اشاره به اینکه پیش از این توان رسانه‌های خارجی در پوشش جشنواره جهانی مقاومت و دیگر جشنواره‌های مرتبط کمتر استفاده شد، برنامه‌ریزی برای پوشش گسترده دوره چهارم جشنواره توسط رسانه‌های خارجی را یکی از شاخصه‌های این دوره از جشنواره جهانی مقاومت اعلام می‌کند و می‌افزاید: تمهیداتی صورت گرفته تا خبرنگاران و رسانه‌های خارجی بتوانند پوشش خوبی از این جشنواره داشته باشند، از اکثر رسانه‌های مهم جهان دعوت شده و تمهیداتی برای پوشش زنده تلویزیونی جشنواره توسط شبکه‌های برون‌مرزی نیز اندیشیده شده است.

وی می‌گوید: جشنواره جهانی هنر مقاومت رخداد بزرگی است و نیاز است که رسانه‌های خارجی در آن حضور پر رنگی داشته باشند. پیش از این نسبت به تأثیر پوشش رسانه‌های خارجی از جشنواره چندان توجهی نشده بود و در دوره سوم جشنواره هنر مقاومت رسانه‌های داخلی خیلی خوب حضور داشتند و رسانه‌های خارجی بسیار ضعیف عمل کردند.

حتی جشنواره‌های مهمی مانند جشنواره کاریکاتور غزه با وجود اینکه اهمیت زیادی داشت، بازتاب خارجی پیدا نکرد.

در عوض کار رسانه‌ای خوبی درباره مسابقات کاریکاتور «هولوکاست» و «داعش» انجام شد. به طوری که بسیاری از رسانه‌های خارجی و حتی شبکه‌های تلویزیونی رژیم صهیونیستی به پوشش جشنواره کاریکاتور«داعش» پرداختند.

مدیر روابط عمومی بنیاد فرهنگی روایت تأکید می‌کند: ۱۲۰ رسانه خارجی مسابقه کاریکاتور داعش را تیتر اخبار خود کردند و برای ما جالب بود که حتی هاآرتص اسرائیل و شبکه‌های تلویزیونی امریکایی و اروپایی خبر این جشنواره را پوشش دادند، اخبار این جشنواره و تیتر‌های خوب رسانه‌های خارجی باعث شد تا ارتباط میان داعش، امریکا و اسرائیل مشخص شود.

تأثیرات سوء کاهش بودجه
کاهش بودجه جشنواره جهانی مقاومت باعث شده است تا تعداد رشته‌های این جشنواره از ۱۲ رشته در دوره سوم به پنج رشته در دوره چهارم کاهش پیدا کند. نوریان با انتقاد شدید از کاهش اعتبار برگزاری جشنواره جهانی مقاومت می‌گوید: در همه جای جهان تلاش می‌شود فعالیت‌های فرهنگی را گسترش می‌دهند، اما با کاهش بودجه مجبور شدیم رشته‌های جشنواره را کاهش دهیم تا بتوانیم جشنواره را سرپا نگه داشته و آن را اجرا کنیم.

مدیر روابط عمومی جشنواره هنر مقاومت می‌گوید: در زمانی که رهبر معظم انقلاب می‌فرمایند من بعضی از شب‌ها به خاطر دغدغه فرهنگی خوابم نمی‌برد، انگار برخی از مدیران فرهنگی ما از سر شب تا صلاه ظهر بدون دغدغه در خواب هستند.

وی می‌افزاید: ما با نهاد‌های مختلف فرهنگی گفت و گو کردیم و از آنها برای برگزاری جشنواره کمک خواستیم، اما متأسفانه هیچ کدام کمک نکردند، حوزه هنری، سازمان تبلیغات اسلامی، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و شهرداری هیچ کدام حاضر به همکاری نشدند، در صورتی که این کوتاهی در پرداختن به هنر مقاومت تبعات جدی را برای کشورمان در پی خواهد داشت.

اصفهان میزبان جشنواره!
مدیران جشنواره جهانی هنر مقاومت در حال رایزنی هستند تا اختتامیه این جشنواره بین المللی را در پایتخت فرهنگی و هنر ایران یعنی شهر تاریخی اصفهان برگزار کنند.

نوریان درباره رایزنی‌ها برای توافق با مسئولان شهر اصفهان می‌گوید: اصفهان نسبت به دیگر شهرهای کشورمان بیشترین تعداد هنرمندان تجسمی را دارد و به دنبال جلب مشارکت شهرداری اصفهان هستیم تا با مشارکت در برگزاری جشنواره، اصفهان میزبان برگزاری جشنواره در دوره‌های بعدی نیز باشد.

وی می‌گوید: در این دوره پنج رشته طراحی، نقاشی، کاریکاتور، کارتن و هنرهای حجمی با محور‌های جنگ نرم، فلسطین، داعش، یمن، آل سعود و استکبار ستیزی برای جشنواره هنر مقاومت در نظر گرفته شده است.

مدیر روابط عمومی چهارمین جشنواره جهانی مقاومت درباره برنامه‌های ویژه‌ای که در دوره چهارم جشنواره بین المللی هنر مقاومت برگزار خواهند شد، توضیح داد: در این دوره از هنرمندان و چهره‌های بین المللی دعوت شده تا در جشنواره حضور داشته باشند، تولید و پخش ویژه برنامه‌های تلویزیونی و پخش زنده جشنواره از طریق شبکه‌های داخلی و خارجی، تولید تیزر چند زبانه برای معرفی جشنواره، تولید برنامه‌های رادیویی و پخش نشست خبری از شبکه‌های برون‌مرزی از جمله برنامه‌هایی است که در این دوره جشنواره در نظر گرفته شده است.

لازم به ذکر است اولین نشست خبری این جشنواره روز پنجم اردیبهشت ماه در سالن اسوه برگزار خواهد شد و طی آن اخبار تکمیلی درباره آنچه در جشنواره هنر مقاومت برگزار خواهد شد، اطلاع‌رسانی می‌شود.

نوشته خواب سنگین نهاد‌های فرهنگی بدون دغدغه فرهنگی اولین بار در کاشان حامی پدیدار شد.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 14

Latest Images

Trending Articles





Latest Images